Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie tasert adviseur voor verbeteren relaties met burgers

  •  
20-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
taser
De 63-jarige Judah Adunbi is oprichter en lid van een commissie die de relaties tussen de politie en Afro-Caribische burgers van Bristol moet verbeteren. Dit weekend werd hij getaserd door ongeduldige agenten die hem aanzagen voor een gezocht persoon. Abundi liep over straat toen de agenten hem er van beschuldigden de gezochte persoon te zijn. Toen hij dat ontkende werd hij gemaand zijn identiteit bekend te maken. Dat weigerde hij “want ik heb niks gedaan”. De agenten dreigden hem te arresteren waarop Abundi probeerde zijn woning binnen te gaan. De agenten verhinderden dat en dienden hem vervolgens een stroomstoot toe, een zwaar middel om aanvallen van agressieve personen tegen te gaan. Een buurman filmde het tafereel en reageert verontwaardigd op het politiegeweld.
Tegenover The Guardian vertelt Adunbi dat de agenten hem op een onaangename, beschuldigende toon benaderden. “Ze hadden me gewoon beleefd kunnen vragen wat ze wilden.” Nadat hij de stroomstoot kreeg toegediend dacht hij te zullen sterven. De politie laat het voorval, dat ook is vastgelegd met bodycams van de agenetn, onderzoeken door een commissie.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.