Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie valt kantoor Russische oppositieleider binnen

  •  
28-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
navalny
Agenten zijn zondag het kantoor van de Russische oppositieleider Alejksej Navalny binnengevallen. De inval is te zien op beelden van een partijuitzending die op dat moment aan de gang was. Enkele medewerkers zijn afgevoerd. De agenten stelden dat ze onderzoek kwamen doen naar een bommelding.
De 41-jarige advocaat mag niet deelnemen aan de presidentsverkiezingen van maart omdat hij is veroordeeld wegens fraude, een van de favoriete manieren van het Russische regime om tegenstanders uit te schakelen. Navalny voert al lang actie tegen de onvrijheid en corruptie en wordt gezien als de meest geduchte tegenstander van Poetin.
De aanhangers van Navalny houden zondag in het hele land demonstraties tegen de uitsluiting. Streams van die protesten zijn door de politie afgesloten.
Update
Video of @Navalny 's intense arrest in Moscow on Sunday. He was one of 185 protesters already grabbed by police today, during nationwide rallies promoting a voters' boycott for March 18. pic.twitter.com/Ju8DTNoUhm
— Meduza in English (@meduza_en) 28 januari 2018

Meer over:

rusland, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.