36

Politie van Orlando steelt voedsel uit kindermond

VIDEO: Florida stuurt geen hulp, maar een arrestatieteam om de door de crisis getroffen gezinnen bij te staan

In de Amerikaanse staat Florida worden slachtoffers van de economische crisis aan hun lot overgelaten. In Orlando worden nu zelfs vrijwilligers gearresteerd die het ergste leed van daklozen proberen te verzachten door hen gratis eten te geven.


De economische crisis is ook in het rijke Florida zichtbaar als men naar Orlando afreist. Complete stratenblokken staan leeg. Bepaalde delen van Orlando zijn veranderd in spooksteden omdat veel mensen door de economische crisis hun huis zijn kwijtgeraakt. Ze leven inmiddels in tentenkampen aan de rand van de stad en proberen met talloze baantjes hun leven weer op de rails te krijgen.

In Amerika sluiten steeds meer mensen zich aan bij een vrijwilligerscollectief die de daklozen een hart onder de riem proberen te steken. Ze geloven steeds minder in een regering die blijft samenwerken met machthebbers die de regels hebben gemaakt waarop het wereldwijde financiële systeem in elkaar stortte.

De vrijwilligers delen voedsel uit aan kinderen en volwassenen rondom de plek waar ze een tijdelijk onderkomen hebben gevonden. In plaats dat de lokale bestuurders dit noodsignaal oppakken en extra voorzieningen treffen, arresteert de politie in Orlando de vrijwilligers die het opnemen voor de slachtoffers van de economische crisis.

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (36)