Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie verbiedt kritiek op PVV

  •  
20-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
partijvanverraad300.jpg
Demonstranten in Den Haag moeten spandoek 'PVV=Partij Van Verraad' verwijderen
Bij een staking van het personeel van de Haagse stadsvervoerder HTM zijn stakers vandaag door de politie gesommeerd een spandoek met de tekst ‘PVV=Partij Van Verraad’ weg te halen. Zonder opgaaf van reden moesten ze het spandoek verwijderen, anders zou er een eind gemaakt worden aan de staking.
Bart van Kent, SP-gemeenteraadslid in Den Haag bevestigt tegenover Joop dat de politie geen reden heeft opgegeven voor het verbieden van het spandoek. De ondernemingsraad heeft tegenover hem verklaard de spandoek verwijderd te hebben vanwege de goede medewerking van de politie bij het verlenen van demonstratievergunningen.
Daniël de Wit twitterde:
RTEmagicC_pvv-tweet620_01.jpg
Een spandoek waarop werd uitgelegd waarom de PVV de Partij Van Verraad is mocht wel blijven hangen.
Het personeel van HTM is het niet eens met de bezuinigingen van 120 miljoen euro en de verplichte aanbesteding in het openbaar vervoer. De actievoerders vrezen dat de maatregelen zullen leiden tot ernstige verschraling van het stadsvervoer. SP, PvdA, D66 en GroenLinks zijn tegen de aanbesteding.
RTEmagicC_pvv300.jpg
cc-foto’s: Harry Oosterveen en Wouter Booij

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.