Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie verwijdert Erdogan-propaganda van winkelpand

  •  
20-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
erdogandreig
In Rotterdam heeft de politie affiches met levensgrote afbeeldingen van de Turkse president verwijderd uit de etalages van een winkelpand. Vorige week werd het pand op last van de politie gesloten omdat er sprake zou zijn van een illegaal wedkantoor. De eigenaar heeft daarop de affiches opgehangen. Die veroorzaakten nogal wat onrust. Het pand is gevestigd aan de Beijerlandselaan in Rotterdam-Zuid. De affiches werden dit weekend gefilmd en op Twitter gezet door een journalist van Zaman Vandaag. Gemeenteraadsleden reageerden geërgerd op de propaganda. Rijnmond meldt :
"Tanya Hoogwerf van Leefbaar Rotterdam noemt de posters op Twitter een risico voor de veiligheid in Rotterdam. Hoogwerf zegt te hopen dat bestuurders iets tegen de Erdogan-posters kunnen doen. Setkin Sies van de ChristenUnie/SGP schrijft op Twitter dat de posters niet bepaald bijdragen aan de vrede in Rotterdam."
De eigenaar werd verzocht de affiches te verwijderen maar reageerde niet. Volgens de politie veroorzaakten de affiches steeds meer spanningen in de multiculturele buurt. Daarop is besloten de posters meteen weg te halen. Hoe die spanningen zich uitten, is niet vermeld.
Erdogan-foto's op muren. In Turkije? Nee, Beijerlandselaan, Rotterdam. #Turkijerel pic.twitter.com/fwbujXFiRC
— Hakan Büyük (@hakbuyuk) 19 maart 2017
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.