Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie voorkomt confrontatie bij anti-IS demonstratie Venlo

  •  
09-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
l1_300.jpg
Nationalistische Turken provoceren protesterende Koerden
De politie heeft voorkomen dat een anti-IS demonstratie in Venlo ontsiert werd door een handgemeen. Tijdens een demonstratie door enkele honderden Koerden passeerden enkele auto’s met daarin naar aller waarschijnlijkheid nationalistische Turken die leuzen riepen tegen de Koerdische PKK. Demonstranten belaagden daarop een van de auto’s. De politie greep snel in en verrichte een arrestatie. Daarop keerde de rust weer.
Met de demonstratie vragen de Koerden om steun voor de door extremisten van de IS belegerde Syrische stad Kobani die tegen de Turkse grens aan ligt. De verslaggever van de regionale omroep L1 constateert dat de Koerden nauwelijks steun krijgen van andere bevolkingsgroepen. Voor Turken ligt mee demonstreren met Koerden snel politiek gevoelig, een toeschouwer van Marokkaanse komaf zegt de eis van de Koerden te steunen maar demonstreren is niet “zijn cultuur”. Een niet-Koerdische mededemonstrant is teleurgesteld in de onverschilligheid van het publiek.
De uit Venlo afkomstige PVV-politicus Wilders keerde zich eerder deze week als een van de weinigen tegen een demonstratie van Koerden in de hal van het parlement.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.