105

Politie weigert aangifte gediscrimineerde Yassine

Politie bevestigt onjuiste gang van zaken ... Onderzoek is ingesteld ... Yassine mocht geen aangifte doen 'omdat hij dingen aan het uitlokken was'

De politie regio Rotterdam bevestigt aan Joop dat Yassine M. donderdag door een medewerker van bureau Zwijndrecht werd weggestuurd toen hij aangifte wilde doen van discriminatie door s5. Bij dat bedrijf wilde Yassine aan de slag als waterklerk en solliciteerde onder twee verschillende namen maar werd als Yassine geweigerd. Tot zijn grote verbazing mocht hij als Stefan Huijzer wel langskomen voor een sollicitatiegesprek. Joop berichtte eerder al over de kwestie. De politie laat weten dat Yassine inderdaad is weggestuurd omdat een politiemedewerker vond dat hij ‘zaken aan het uitlokken was’ maar dat het niet aan haar was om dat besluit te nemen. Ondertussen mengt ook Den Haag zich in de kwestie.

Een woordvoerder van de politie Rotterdam laat aan Joop weten:

“Het is inderdaad zo dat de persoon in kwestie is weggestuurd toen hij aangifte wilde doen van discriminatie. Dat is onhandig want het staat een ieder vrij om aangifte te doen. De medewerker bevestigt dat Yassine dingen aan het uitlokken zou zijn geweest en dat hij om die reden werd weggestuurd. Maar dat is niet aan haar. Het staat een ieder vrij om aangifte te doen. We ervaren dit als zeer ongunstig en gaan dit intern goed onderzoeken. Ik kan nog geen uitspraken doen over welke gevolgen dit voor de medewerker heeft. Maar het mag duidelijk: je mag het recht om aangifte te doen nooit weigeren.”

Inmiddels hebben zowel minister Asscher als PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch zich met de zaak bemoeid. Beiden roepen Yassine op om alsnog aangifte te doen van discriminatie. De politie heeft hem dan ook opnieuw uitgenodigd om langs te komen. Het verhaal kwam aan het rollen nadat Marokko.nl het verhaal van Yassine had opgetekend.

Zie ook: Beschuldigd bedrijf ontkent discriminatie

Cc-foto: Ramon

Geef een reactie

Laatste reacties (105)