Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politie Winterswijk waant zich in Wilde Westen

  •  
20-08-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
politie_02.jpg
Asielzoeker houdt geamputeerde teen aan arrestatie over
De politie heeft vorige week buitensporig geweld gebruikt bij de arrestatie van een 27-jarige asielzoeker in Winterswijk. Dat verklaart zijn advocaat Peter Spaargaren. Bij de man werd als gevolg een teen geamputeerd. Hij ligt momenteel in het Scheveningse penitentiaire ziekenhuis.
De asielzoeker uit Kameroen werd vorige week in het AZC Winterswijk aangehouden omdat hij verward gedrag vertoonde. Hij zou met een paal autoruiten hebben ingeslagen en vervolgens twee agenten bedreigd hebben. 
Spaargaren zegt dat de politie drie keer op de asielzoeker schoot. De eerste keer werd hij in zijn been geraakt, de tweede kogel miste en de laatste keer trof zijn teen die daardoor geamputeerd moest worden. 
Volgens de advocaat had de arrestatie niet zo uit de hand hoeven lopen omdat zijn cliënt geen directe bedreiging vormde en de vier agenten die aanwezig waren hem makkelijk hadden kunnen overmeesteren. Van noodweer was geen sprake: “op het moment dat er op hem werd geschoten, viel hij niemand aan.” Spaargaren wil daarom stappen tegen de politie ondernemen maar eerst overleggen met zijn cliënt die nog in verwarde toestand verkeert. 
De asielzoeker had enkele dagen voor het incident een afwijzing op zijn asielaanvraag gekregen. Spaargarten vermoedt dat het slechte nieuws tot een mogelijke psychose heeft geleid.
De politie en het Openbare Ministerie laten zich nog niet uit over de zaak. De Rijksrecherche heeft de zaak in onderzoek.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.