Laatste update 08:45
92

Politieagent verdacht van lekken naar criminele organisatie

De politieagent die maandag werd gearresteerd, wordt ervan verdacht vertrouwelijke politie-informatie te hebben gelekt naar een Marokkaans-Nederlandse criminele organisatie. Dat meldt NRC woensdag. De informatie is afkomstig vanuit de dienst die onder meer verantwoordelijk is voor schuiladressen en bewaking, zoals dat van leden van het Koninklijk huis, maar ook dat van Geert Wilders.

Het zou gaan om een agent van Marokkaans-Nederlandse afkomst die zelf werkzaam was bij de Dienst Bewaken en Beveiligen. Hij zou vanwege zijn functie toegang hebben gehad tot databanken met zeer vertrouwelijke informatie. De politie houdt er daarom rekening mee dat de locatie van zogenaamde safehouses zijn gelekt naar de criminele groepering die zich onder meer bezighoudt met heling en witwaspraktijken.

Hoewel er volgens een anonieme politiebron binnen de politie grote ongerustheid bestaat over het lek, zegt de Landelijke Eenheid dat er vooralsnog geen concrete aanwijzingen zijn dat verscherpte veiligheidsmaatregelen noodzakelijk zijn, aangezien de agent niet in “de inner circle” zat. De politie is nog aan het onderzoeken welke gegevens precies zijn gelekt.

Geert Wilders reageerde direct na het nieuws op Twitter met een bericht aan premier Rutte: ‘Als ik de Dienst (DBB) die mij moet beveiligen niet meer blind kan vertrouwen kan ik niet meer functioneren. Dit is onacceptabel @MinPres !’

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (92)