Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politieagente Tulsa die zwarte man doodschoot terecht voor doodslag

  •  
23-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto
De agent Betty Jo Shelby die in Tulsa (Oklahoma) een zwarte bestuurder neer heeft geschoten moet voor doodslag terecht staan. Volgens de officier van justitie vreesde zij onterecht voor haar leven, aangezien Terrance Crutcher geen wapen had en aan de hand van het bewijs is te zien dat hij geen bedreiging vormde. Shelby kan minimaal vier jaar krijgen als ze veroordeeld wordt voor doodslag.
De officier van justitie Stephen A. Kunzweiler heeft al het bewijsmateriaal bestudeerd en stelt dat op de video van zowel de politieauto als de helikopter niet te zien is dat Crutcher een bedreiging vormde. Ook was het autoraam omhoog dus kon hij onmogelijk een wapen proberen te pakken, dat er overigens niet was. De angst van Shelby wordt omschreven als :
"Een sterke emotie, die zo hevig is, dat het afbreuk doet aan het vermogen om te redeneren en reflecteren."
De afgelopen week is Terence Crutcher in Ohlahoma, Tulsa door een agente neergeschoten en Keith Lamont Scott in North-Carolina.  In Charlotte is er vanwege de rellen nav de gebeurtenissen een noodtoestand uitgeroepen.
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.