Laatste update 15:02
7

Politieagenten willen surveillanten voortaan ook bewapenen

Politieagenten van het korps Amsterdam-Amstelland hebben in een anonieme brief aan de Telegraaf hun zorgen geuit over hun veiligheid. De agenten vinden dat niet alleen zij, maar ook de surveillanten voortaan gewapend de straat op moeten.

De angst voor een terroristische aanslag zit er bij de agenten goed in. Eerder werd al besloten dat de politie bij openbare plekken als winkels en stations voortaan met automatische wapens gaat patrouilleren, maar nu vinden de agenten van Amsterdam-Amstelland dat ook hun surveillerende collega’s met meer slagkracht moeten rondlopen. Politiesurveillanten hebben opsporingsbevoegdheid en mogen mensen aanhouden, daarbij zijn zij gewapend met een politieknuppel en pepperspray, maar dus geen pistool. Volgens de briefschrijvers voelen de surveillanten zich daardoor ‘een wandelende schietschijf’.

Politiebond ACP heeft kennisgenomen van de brief. Hoewel de bond zegt het gevoel van de agenten wel te begrijpen, ziet men vooralsnog geen reden om dan ook maar direct extra wapens uit te delen. ‘Daar zijn strenge regels voor met een pittige selectie en opleiding,’ aldus ACP. ‘Om een vuurwapen te dragen is scholing nodig. We moeten in deze tijd voor kwaliteit gaan.’

Bron: AD
Cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (7)