11

Politiebonden praten niet meer met Opstelten

Minister van Veiligheid en Justitie komt afspraken Nationale Politie niet na, zeggen bonden: 'Regie en sturing ontbreekt',

De Nationale Politie die op 1 januari 2012 van start zou gaan lijkt nu de politiebonden uit het overleg zijn gestapt, verder weg. De bonden vinden dat de afspraken die over de overgang naar een Nationale Politie zijn gemaakt niet goed zijn nageleefd. Een van die afspraken was dat agenten in functie en salaris niets hoefden in te leveren. Gerrit van de Kamp, voorzitter van politievakbond ACP, verklaart dat die afspraak waarschijnlijk niet kan worden nageleefd.

De bonden vinden verder dat de sturing en regie ontbreekt om een gestructureerde overgang in de verschillende politieregio’s te kunnen realiseren. Volgens die nieuwe hervormingen zouden er in plaats van de huidige 26 korpsen, tien regionale korpsen moeten komen. Het idee is dat de politie dan efficiënter te werk zal gaan. De bonden hebben het overleg met minister Opstelten van Veiligheid en Justitie voor onbepaalde tijd opgeschort.

NOS: Bonden uit overleg Nationale Politie

Geef een reactie

Laatste reacties (11)