181

Politiechef geschorst na tweede twitterblunder

Na PVV kritiek nu pijnlijke misser bij dodelijk drama

Districtschef Gerda Dijksman van de politie in Zuidwest-Drenthe is geschorst nadat ze op Twitter een wilde speculatie deed over twee dodelijke slachtoffers in Meppel. Dijksman kwam eerder in het nieuws omdat ze op Twitter de PVV fascistisch noemde.

Ze twitterde op Eerste Kerstdag om half twee ’s nachts:

Hoor net dat er twee mensen dood in de woning zijn gevonden in Meppel. (…) Gaat vast om huiselijk geweld.’

In werkelijkheid ging het niet om huiselijk geweld maar om koolmonoxidevergiftiging waarbij twee slachtoffers van 19 en 23 jaar vielen. De Drentse korpschef Frans Bakker heeft Dijksman per direct op non-actief gesteld in afwachting van de uitslag van een intern onderzoek.

De Gelderlander schrijft:

Volgens de persverklaring heeft districtschef Dijksman een verband gesuggereerd tussen het noodlottig incident en mogelijk gepleegd huiselijk geweld. “De korpsleiding betreurt deze situatie, waarbij mogelijk inbreuk is gemaakt op de integriteit van deze slachtoffers en nabestaanden zijn gekwetst.

Dijksman wordt ‘mogelijk ernstig plichtsverzuim’ verweten. Het onderzoek duurt circa vier weken.

Het is tweede keer dat Dijksman, die op persoonlijke titel twittert, in opspraak komt door het flitsmedium.  Afgelopen zomer twitterde ze:

Politiek is nu goed wakker en buitelt over elkaar als het gaat om terechte zorg over fascistische pvv

Dat kwam haar op een reprimande van de Assense burgemeester Heldoorn te staan. Wilders eiste zoals gebruikelijk haar ontslag.

Geef een reactie

Laatste reacties (181)