129

‘Politiek mist integriteit’

De benoeming van CDA'er Hubert Bruls tot burgemeester van Nijmegen is volgens het PvdA-Tweede Kamerlid Frans Timmermans niet zuiver verlopen

‘De politiek mist de integriteit om vertrouwelijke procedures aan te kunnen. En dat is triest’, stelt PvdA-Tweede Kamerlid Frans Timmermans op Facebook. Hij reageert hiermee op de benoeming van CDA’er Bruls tot burgemeester van Nijmegen.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd bekend dat Hubert Bruls de nieuwe burgemeester wordt en niet PvdA-Kamerlid Sharon Dijksma. Dat meldt nieuwssite NU.nl. Afgelopen weken was volgens Timmermans doelbewust uitgelekt dat Dijksma in de race was voor de functie.

Op Facebook zegt hij:

Als ervaringsdeskundige weet ik inmiddels hoe het werkt. Er komt een voordracht. Die bevalt een partij niet en lekt naar een regionale krant. Hierdoor ontstaat een publieke en politieke dynamiek die de keuze beslissend beïnvloedt.

Van Timmermans zelf lekte eerder uit dat hij kandidaat was voor het gouverneurschap in Limburg en voor een Europese topfunctie. Het uitlekken van een kritische e-mail van Timmermans over het interview van Job Cohen en Hans Spekman in Trouw was een stap richting het aftreden van Cohen als partijleider, zo schrijft NU.nl. In NRC zei Timmermans later dat hij zich alleen kandidaat wilde stellen voor het partijleiderschap als bekend zou worden wie zijn mail heeft gelekt.

NU.nl: Frans Timmermans hekelt integriteit politiek

Foto-cc: Haags Uitburo (Maurice)

Lees ook de opiniestukken van Timmermans op Joop

Geef een reactie

Laatste reacties (129)