Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politiek woedend: topcrimineel Saban B. runt disco in Turkije

  •  
15-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
339 keer bekeken
  •  
saban-b.jpg
VVD en PvdA eensluidend over actie tegen gewelddadige pooier
De beruchte Turkse topcrimineel Saban B. (38), die in september vluchtte tijdens een kort verlof, is door De Telegraaf opgespoord in Turkije. Daar runt hij nu met leden van zijn bende een disco in de badplaats Antalya.
Saban B. dwong zeker honderd vrouwen tot prostitutie en mishandelde hen. Zij vlucht op verlof leidde tot grote ophef in Nederland. Ook nu bekend is dat hij ongehinderd een disco kan runnen in Turkije zijn de reacties woedend, ook vanuit de politiek. 
VVD-Kamerlid en zelfbenoemd ‘boevenjager’ Fred Teeven vindt het triest dat twee journalisten Saban B. eerder konden vinden dat justitie en politie. “Turkije levert geen onderdanen uit en lijkt niet mee te willen werken aan het uitzitten van zijn straf in een Turkse cel”, aldus Teeven.
Vanavond maakte ook de Amsterdamse PvdA-wethouder Lodewijk Asscher zich boos over de gang van zaken, in het tv-programma De Wereld Draait Door. “Het Openbaar Ministerie moet echt alles proberen, zoals hem weglokken uit Turkije.”

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.