Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politieke bondgenoot John Kerry breekt met Afghanistan-lijn Obama

  •  
06-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
flickr_JohnKerry_CentreForAmericanProgressActionFund_300.jpg
De senator, en voorheen groot voorstander van het beleid, vindt dat er minder Amerikaanse soldaten in Afghanistan moeten zijn en een beperkter focus
John Kerry, voorzitter van de buitenland-commissie in de Amerikaanse senaat en politieke vriend van president Obama, breekt met diens Afghanistan-standpunt. Kerry, tot nu toe een van de belangrijkste voorstanders van Obama’s beleid, vindt dat er minder Amerikaanse troepen in Afghanistan moeten zijn en niet meer. Kerry’s verandering van standpunt kan nog een zware tegenslag voor de regering Obama blijken te zijn, zo meldt de nieuwssite Huffington Post.
Kerry zegt in een interview met de Boston Globe:
Ik wil niet meewerken aan een beleid alleen omdat het ter plekke al in werking is. Dat zou net als Vietnam zijn. En ik ben vastberaden om dat koste wat het kost te voorkomen.
Kerry zegt in de Globe dat het beleid “een beperktere focus moet hebben en minder soldaten op de grond dan de huidige 155 duizend.” In de komende maanden houdt de buitenland-commissie van de Amerikaanse senaat een reeks hoorzittingen over het Afghanistan-beleid van Obama.
“Natuurlijk geloof ik dat er militair vooruitgang is geboekt”, gaat Kerry verder, “maar we weten allemaal dat er geen militaire oplossing is. Waar ik me zorgen om maak is of het bestuur ook voldoende verbetert om verschil te maken.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.