Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politieke jaarafrekening in volle gang

  •  
18-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
rutte_300_06.jpg
Roemer (volgens jongeren), Schouten (talent van het jaar) en Rutte (NOS) winnen, Cohen verliest (De Hond)
De kerstboom staat, de top 2000 is bekend en dus is het tijd om de balans op te maken. Ook in Den Haag. De NOS deed dat en koos voor Rutte. Ook Roemer viel in de prijzen, Cohen verloor.
De Hond
Volgens een peiling van Maurice de Hond is Cohen de slechtste politicus van 2011. 22% van de ondervraagden koos voor de PvdA-leider. Uit diezelfde peiling bleek dat Rutte de beste was, de SP de beste partij. 
NOS
De parlementair journalisten werden door de NOS naar hun mening gevraagd. En ook daar kwam Rutte als beste uit de bus. Christenunie-Kamerlid Carola Schouten werd gekroond tot politiek talent van het jaar. “Ze manifesteert zich moeiteloos als nieuwkomer in de Kamer op de financiële portefeuille. Ze is zeer scherp en maakt het minister De Jager regelmatig moeilijk.”
RTEmagicC_Carola-Schouten-200.jpeg
Carola Schouten (CU)
Jongeren
Al eerder kozen de jongeren voor Roemer als politicus van het jaar. Dat was in het programma EenVandaag. Daarin wordt komende week nog een winnende politicus aangewezen.
Win altijd: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.