Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

De politieke puinhoop in Brunssum

  •  
05-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
99 keer bekeken
  •  
Congres D66

© 2016-10-30 15:34:55 AMSTERDAM - De Amsterdamse wethouder Kajsa Ollongren tijdens het congres van D66. De partij viert met een feestcongres in de Amsterdamse RAI haar vijftigjarig bestaan. ANP

Minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken is eraan te pas moeten komen om het politieke debacle in de Limburgse plaats Brunssum aan te pakken. Het ‘ rellende raadslid ‘ Jo Palmen werd op 10 oktober tot wethouder benoemd namens de partij Burger Belangen Brunssum (BBB). Hij kon tot heden rekenen op steun van een meerderheid van de gemeenteraad, maar er zijn grote twijfels gerezen over zijn integriteit.
De grofgebekte wethouder is met de gemeente verwikkeld in een juridische procedure over een stuk grond dat hij bezit en eist daarin tot wel een miljoen euro. Burgemeester Luc Winants van Brunssum is afgetreden omdat hij Palmen niet kan afzetten en hoopt – indien de gemeenteraad niet tot inkeer komt – op ingrijpen van de Provincie en het Rijk. Ollongren verklaart in Nieuwsuur ingrijpen inderdaad niet uit te sluiten :
Ik vind dat de wethouder maar één conclusie kan trekken: ik moet weg. En als hij het niet doet, moet de gemeenteraad het doen. En als ook dat niet gebeurt – maar de signalen zijn glashelder – dan zullen anderen moeten handelen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.