Laatste update 23:23
38

De politieke puinhoop in Brunssum

Minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken is eraan te pas moeten komen om het politieke debacle in de Limburgse plaats Brunssum aan te pakken. Het ‘rellende raadslid‘ Jo Palmen werd op 10 oktober tot wethouder benoemd namens de partij Burger Belangen Brunssum (BBB). Hij kon tot heden rekenen op steun van een meerderheid van de gemeenteraad, maar er zijn grote twijfels gerezen over zijn integriteit.

De grofgebekte wethouder is met de gemeente verwikkeld in een juridische procedure over een stuk grond dat hij bezit en eist daarin tot wel een miljoen euro. Burgemeester Luc Winants van Brunssum is afgetreden omdat hij Palmen niet kan afzetten en hoopt – indien de gemeenteraad niet tot inkeer komt – op ingrijpen van de Provincie en het Rijk. Ollongren verklaart in Nieuwsuur ingrijpen inderdaad niet uit te sluiten:

Ik vind dat de wethouder maar één conclusie kan trekken: ik moet weg. En als hij het niet doet, moet de gemeenteraad het doen. En als ook dat niet gebeurt – maar de signalen zijn glashelder – dan zullen anderen moeten handelen.

Geef een reactie

Laatste reacties (38)