131

Politieman wenst moslims ‘langzame pijnlijke dood’

Agent wenst 'islamieten' dood op Facebook ... Korpsleiding overweegt disciplinaire maatregelen en legt zaak voor aan OM

De politie neemt nadrukkelijk afstand van ‘zeer kwetsende uitlatingen’ over moslims van een politieman op zijn Facebookpagina. De korpsleiding betreurt de uitlatingen en distantieert zich er volledig van, dat laat een woordvoerder weten via Twitter.

Het bericht – dat volgens afkomstig was van een account van een docent bij de politieregio Rotterdam-Rijnmond – is inmiddels verwijderd. De man zou daar hebben geschreven: 

Ik ben helemaal klaar met die k islamieten. Ik hoop dat ze zeer snel een langzame pijnlijke dood sterven. Oftewel dood aan de islam!!!”

De agent verklaart even later – nadat screenshots van zijn opmerking het internet over vlogen – aan Nu.nl “heel veel spijt” te hebben:

Het was een domme opmerking. Ik had dit niet moeten doen, zo ben ik niet.

De agent zegt de woorden in een opwelling te hebben geschreven, nadat hij op een video had gezien hoe een vrouw werd gestenigd. Hij wordt mogelijk disciplinair gestraft. De korpsleiding legt zijn zaak daarnaast voor aan het Openbaar Ministerie, dat zal besluiten of er ook een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld.

Cc-foto: Bas Bogers

Geef een reactie

Laatste reacties (131)