Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politiemissie Kunduz: Een 'logistieke puinhoop'

  •  
14-08-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ruttezml.JPG
Militairen zijn na zes weken nog steeds niet aan de slag
De politietrainingsmissie in het Afghaanse Kunduz is een ‘logistieke puinhoop’. Dat schrijven militairen aan de NOS. Doordat veel essentieel materieel nog ontbreekt, kan er nog geen start gemaakt worden met het trainen van de Afghaanse politieagenten. De in Kunduz gestationeerde militairen vervelen zich rot en zijn verbaasd over de trage start van de missie: ”T was nou ook weer niet een plots opkomende missie’.
Onder het materieel dat nog ontbreekt zijn scherfvesten, ‘jammers’ en munitie. Ook zijn lang niet alle tolken gearriveerd: slechts twee van de beloofde twintig zijn in Kunduz.
De militairen vervelen zich. “Na zes weken mag alles toch wel eens op orde zijn, ’t was nou ook weer niet een plots opkomende missie” schrijft één van hen aan NOS. Een ander schrijft:
We weten nog niet wat het niveau is van de Afghaanse agenten, hoeveel mensen er werken, welke middelen ze hebben, hoe het staat met drugsgebruik onder de agenten.
Het ministerie van Defensie heeft laten weten dat de eerste militairen vandaag hun eerste patrouille hebben gedaan. Voor de eerste zending militairen is daarmee de politiemissie dan ook bijna voltooid. Ze zullen zeker nog twee weken moeten wachten tot al het materieel is gearriveerd, voordat zij hun werk kunnen beginnen:
Dat betekent dat wij een maand ons werk kunnen doen, want in oktober komen onze opvolgers al die wij dan moeten inwerken”.
Volgens Defensie loopt alles echter volkomen volgens plan, omdat de bedoeling altijd is geweest de ‘echte missie’ pas eind augustus te laten beginnen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.