Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politieprotest gepland op Utrecht Centraal, ernstige hinder voor reizigers

  •  
29-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
31460804413_8837139056_z
De politievakbond voert al tijden actie voor betere cao’s en lagere werkdruk. Eerder verwijderde deelnemende agenten al zeker 50.000 foto’s van flitspalen en mobiele flitsers verwijderd onder het mom ‘ Geen cao, geen bon ‘, maar nu zijn er ook acties aangekondigd waarvan de burger mogelijk grote hinder gaat ondervinden.
Zo wil de politie wil vanavond tijdens de wedstrijd van PSV tegen BATE Borisov drie fuiken inrichten op de Fellenoord, de Mathildelaan en de Kastanjelaan in Eindhoven waarmee ‘een soort sluis gevormd word door actievoerende collega’s, die passerende bezoekers aanspreken’. Gevreesd wordt voor grote verkeershinder. Daarnaast wil de politie tijdens de maandagochtendspits gaan protesteren bij de ingangen van station Utrecht Centraal.
"Agenten gaan in een linie bij het treinstation staan. Reizigers kunnen alleen nog via openingen in de linie naar binnen en buiten en moeten dan ook rekening houden met vertraging. De Nederlandse Politiebond roept op tot dit protest als actie voor een betere cao, ook zou de politie door de hoge werkdruk onvoldoende kunnen instaan voor de veiligheid. De actie, genaamd #gevarenzone, moet ook gaan volgen in andere steden. Met de actie wordt zowel de stad Utrecht als het Centraal Station bestempeld als ‘gevarenzone’, die burgers zogenaamd betreden op eigen risico. De keuze voor Utrecht Centraal moet volgens de politiebond worden gezien als een statement voor alle stations van Nederland."
Parlementair Jeroen Stans meldt op Twitter dat ook de politiek de acties gaat voelen:
Cc-foto: Rob Dammers
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.