Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Politieprotest: minder bonnen uit onvrede over cao

  •  
09-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-politie_300
Alleen nog bekeuringen bij 'grove schendingen' ... Politiebond bezorgd over inzet wijkagenten buiten hun taken
De politievakbonden gaan maandag over tot acties om een nieuwe cao af te dwingen. De bonden ACP, NPB, ANPV en VMHP hebben hun leden opgeroepen om alleen nog bekeuringen uit te schrijven bij ‘grove schendingen’ van de openbare orde en veiligheid. In alle andere gevallen volstaat het om een waarschuwing te geven.
De minister had op vrijdag gezegd de eisen van de bonden niet reëel te vinden. De politie zit al vier jaar op de nullijn en de bonden eisen dat daar verandering in komt. Ze willen onder meer een loonsverhoging van 3,3 procent en een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt.
De politiebonden maken zich daarnaast zorgen over de inzet van wijkagenten. Die worden steeds meer ingeroosterd voor incidenten, zoals ongevallen of inbraken, waardoor ze aan hun oorspronkelijke taken niet of nauwelijks meer toekomen. Gerrit van de Kamp van de ACP:
Er is gewoon de keiharde afspraak dat de wijkagenten wijkagentenwerk doen. Wat wij zien is dat er heel veel andere prioriteiten zijn waar ze op ingezet worden.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.