Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Poolse vrouw overleden door abortusverbod

  •  
04-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
98 keer bekeken
  •  
Protest against abortion law after woman dies from pregnancy complications

© Jaap Arriens / Sipa USA

In Polen is een vrouw overleden als gevolg van het abortusverbod dat sinds vorig jaar van kracht is. Artsen weigerden haar niet-levensvatbare foetus te aborteren. Nadat de 30-jarige vrouw daardoor complicaties kreeg, overleed ze aan een septische shock. Ze laat een man en dochtertje achter. Haar familie heeft inmiddels aangifte gedaan tegen het ziekenhuis, meldt NRC Handelsblad.
"De vrouw, van wie alleen haar voornaam Izabela bekend is gemaakt, was 22 weken zwanger toen eind september haar vliezen braken. In het ziekenhuis in het zuidelijke stadje Pszczyna ontdekte medisch personeel dat ze onvoldoende vruchtwater had. Bovendien was haar ongeboren kind ernstig gehandicapt. De vrouw stuurde berichten naar familie en vrienden dat artsen de foetus niet wilden weghalen voordat deze vanzelf zou sterven, zegt advocate Jolanta Budzowska."
In 2020 werd het uitvoeren van een abortus in Polen nagenoeg onmogelijk gemaakt. Ook het aborteren van zwaar gehandicapte foetussen is nu niet meer toegestaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.