Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Poolse vrouwen wijken uit naar Nederland voor abortus

  •  
02-12-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
212 keer bekeken
  •  
Solidarity protest for abortion in Poland

© At the Koekamp in The Hague, The Netherlands, proponents express their support for the protests in Poland against the changes in the abortion law and for access to legal abortion, November 8,

Nu abortus in Polen nagenoeg onmogelijk is geworden, wijken Poolse vrouwen uit naar het buitenland. De afgelopen weken klopten ook 45 vrouwen in Nederland aan voor hulp, meldt de NOS op gezag van de vrijwilligersorganisatie Abortion Network Amsterdam.
"Nederland is een belangrijk uitwijkland voor Poolse vrouwen, omdat de abortusmogelijkheden hier ruimer zijn dan bijvoorbeeld in buurland Duitsland. Daar mag een abortus worden uitgevoerd tot 12 weken na de bevruchting. In Nederland ligt de wettelijke grens op 24 weken."
De Poolse vrouwen moeten voor ze naar Nederland afreizen wel eerst toestemming krijgen van een arts, omdat er in Nederland een verplichte bedenktijd van vijf dagen bestaat voor het laten uitvoeren van een abortus.
These days are really busy for ANA, still dealing with the wave of new cases coming in over the weekend after Poland’s…

Meer over:

polen, abortus, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.