17

Populaire IS-Twitteraar ontmaskerd

De man zegt mee te werken aan arrestatie en geen wapens te hebben ...Werd gevolgd door vele IS-fanaten ..  Sluiten massaal hun accounts

Mehdi, de man achter een populaire Twitteraccount van Islamitische Staat (IS), zegt bereid zijn zichzelf te laten arresteren. Dat meldt 4 News.

Er gingen al langer geruchten dat de man zich wilde laten arresteren, maar vrijdag bevestigde de man het persoonlijk. Hij vertelde bang te zijn gedood te worden door de politie en dat hij geen wapens thuis had. Na het contact met de media, sloot hij zijn ‘Shami Witness’ Twitter-account. Ook vertelde hij de journalisten van de nieuwszender dat hij het liefst zichzelf fysiek ook bij IS had aangesloten maar dat hij door persoonlijke omstandigheden verhinderd was India te verlaten.

Mehdi vertelde Channel 4:

Zij (de politie) zullen mogelijk proberen mij te doden, en ze zullen mogelijk zeggen dat ik hen heb geprobeerd aan te vallen. Ik wil gewoon zeggen dat ik geen wapens heb.

De man leeft in India als marketingmedewerker en na zijn bekendmaking hebben veel van zijn volgers besloten hun Twitter-accounts te sluiten. 

Channel 4: Shami Witness unmasked: ‘I will not resist arrest’

Geef een reactie

Laatste reacties (17)