42

Pornowethouder krijgt 3 ton mee

Gemeente Oldebroek aan handen en voeten gebonden door wachtgeldregeling. Albert Kok (ChristenUnie) profiteert

De begin dit jaar opgestapte wethouder Albert Kok (ChristenUnie) krijgt 282.000 euro mee van de gemeente Oldebroek. Kok heeft recht op vier jaar wachtgeld, zegt het college van Burgemeester en Wethouders. Dit terwijl hij gedwongen werd op te stappen, omdat hij op kantoor sekswebsites bekeek. Dat schrijft De Stentor.

Het wachtgeld voor Kok wordt betaald uit de algemene reserve van de gemeente. De oud-wethouder (59) ontvangt het eerste jaar een vergoeding van tachtig procent van zijn laatst verdiende salaris, de drie jaren daarna ontvangt hij zeventig procent. “De wachtgeld regeling is een landelijke regeling waar wij, ongeacht de reden van vertrek, aan moeten voldoen”, zei een voorlichter van de gemeente vlak na zijn vertrek.

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten bevestigt dit: of een burgemeester of wethouder opstapt of ontslag krijgt, is niet van belang. Wel heeft iedere burgemeester of wethouder bij aftreden een sollicitatieplicht tot 65 jaar.

De Stentor: Opgestapte wethouder krijgt bijna 3 ton

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (42)