21

Portugezen, Italianen de straat op tegen bezuinigingen

Nieuwe belastingen voor mensen met inkomen van 600 euro per maand ... Waarschuwing economen: einde recessie in eurozone niet zeker

In Portugal zijn zaterdag in verschillende steden tienduizenden mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen nieuwe bezuinigingsmaatregelen van de regering die geleid wordt door de sociaal-democraat Pedro Passos Coelho.


De demonstranten zijn voornamelijk oudere vakbondsleden. Ze protesteren tegen nieuwe bezuinigingsmaatregelen waaronder belastingverhogingen voor de laagste inkomens. Volgens de regering is als gevolg van het al twee jaar gevoerde draconische bezuinigingsbeleid het economisch herstel in aantocht. De gemiddelde Portugees merkt daar weinig van.

Ook in Italië gingen tienduizenden mensen de straat op tegen de vergaande bezuinigingen. In Rome mondden die uit in rellen,

Ondertussen zet een Britse economische denktank vraagtekens bij de beweringen dat de eurozone uit de recessie is geraakt. Volgens de economen van het Centre for Economic Policy Research kan het goed zijn dat er slechts sprake is van een pauze in de recessie en dat de economie in Europa opnieuw gaat verslechteren, zo maakten ze vandaag bekend.

Geef een reactie

Laatste reacties (21)