Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Postbodes zien meer arbeidsplaatsen bij TNT

  •  
08-12-2010
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
TNT_300.jpg
Driedaagse staking tegen gedwongen ontslagen postmedewerkers hervat
Postbodes van TNT hebben dinsdagavond hun protest tegen de gedwongen 3100 ontslagen hervat. Ze gaan weer drie dagen staken. De postmedewerkers kwamen er niet uit met TNT die aanbood het aantal ontslagen met 300 te verminderen. De postbodes denken dat er nog meer ruimte is, vooral bij de afdeling pakketpost die voor 85 procent wordt uitbesteed.
TNT wil in twee jaar 11.000 arbeidsplaatsen schrappen omdat ze de expresdivisie wil losmaken van de postdivisie. Ze beweerde tot nu toe stellig dat ze niet kon schrappen in het beoogde aantal ontslagen van 3100. Nu ze toch bereidt is dit aantal naar beneden te stellen, denken de vakbondsleden dat er nog meer ruimte is. “Bij de pakketservice is 85% uitbesteed. De druk moet gewoon omhoog”, aldus Peter Wiechmann van Abvakabo FNV in het Financieel Dagblad. Wiechmann zegt de staking, die tot vrijdag zou duren, eerder af te breken wanneer TNT met een beter voorstel komt.
De bonden zijn echter verdeeld over de nieuwe staking. Hoewel FNV en CNV de actie steunen, is BVPP, de grootste vakbond, tegen de staking. Ze vrezen voor de huidige pensioenregeling en het afgesloten sociaal plan. Deze komt volgens hen in gevaar als de acties te lang worden voortgezet.
Update 16.30 De omvang van de staking lijkt uiteindelijk mee te vallen. Naar schatting van de vakbonden heeft uiteindelijk maar een vijfde van het personeel gestaakt dat werkt op de TNT Post afdeling waar de sanering plaats gaat vinden. Veel post kwam woensdag gewoon aan. Dat meldt De Pers.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.