72

Pot versus ketel: Telegraaf haalt uit naar protesterende NOS

'Actie op kosten van de kijkers!' Maar hoe zat het met de kosten van de lezers?

De Telegraaf haalt weer eens uit naar de publieke omroep. Dit keer maakt de krant op de voorpagina opgewonden melding over de protestdemonstratie van de omroep die woensdag plaatsvindt in Den Haag. De krant heeft de hand weten te leggen op een interne mededeling. En is zoals gewoonlijk ‘verontwaardigd!’.

Telegraaf-nieuwslezervoorpagina telegraafDe nieuwslezer van De Telegraaf struikelt over zijn eigen woorden om de enorme misstand die de krant op het spoor is gekomen aan de kaak te stellen. Kijk hier, de video mogen we helaas niet embedden.

De krant meldt:

Medewerkers van de NOS die woensdag het werk neerleggen om in Den Haag te demonstreren tegen de bezuinigingen op de publieke omroep kunnen dit doen op kosten van de belastingbetaler. De directie van de NOS heeft besloten dat de medewerkers die het werk verlaten om actie te voeren gewoon doorbetaald krijgen.

Schande, schande! Maar wacht.,. Hoe zit het dan met de protestacties van de krant zelf? Neem bijvoorbeeld deze uit november 2006. Sjuul Paradijs en Paul Rijpkema van de hoofdredactie van de Telegraaf, hielden bij de gevangenis in Scheveningen een protestactie tegen het gevangen zetten van Telegraaf-journalisten Bart Mos en Joost de Haas.

Hebben Paradijs, Rijpkema, de chauffeur van de vrachtwagen daar allemaal een vrije dag voor genomen uit eigen zak? Of mag de krant de lezer wel laten betalen voor acties maar mogen omroepen niet op dezelfde manier protesteren?

H-y-p-o-c-r-i-s-i-e. In chocoladeletters gespeld.

Help de Publieke Omroep
De petitie tegen de extra bezuinigingen op de publieke omroep is inmiddels door al bijna een kwart miljoen mensen ondertekend. De actie is een protest tegen een bezuiniging van 100 miljoen bovenop de al doorgevoerde 200 miljoen. De extra maatregel zou de doodklap betekenen voor veel programma’s.

Overigens is iedereen welkom deel te nemen aan de manifestatie vanaf 11 uur op het Malieveld in Den Haag. Kom ook! Meer informatie vind je hier, er rijden bussen vanuit elke provincie. Gratis, je hebt immers al betaald.

Geef een reactie

Laatste reacties (72)