Laatste update 10 augustus 2017, 09:16
82

Powned belazerde kijkers met nepvluchteling, acteur klapt uit de school

Omroep Powned heeft aan zijn kijkers in De Week van Powned een serie reportages voorgezet waarin te zien is hoe een pas gearriveerde vluchteling de Nederlandse samenleving verkent. In gebrekkig Nederlands gaf hij zijn visie. Die reportages waren nep en de vluchteling werd gespeeld door een acteur. Dat vertelt de perfect Nederlands sprekende Tariq Kasem die afkomstig is uit Irak maar al jaren in Nederland woont. Hij onthult tegenover RTL Z dat de omroep de kijkers voor de gek hield.

“Ik heb ze te veel kansen gegeven, het is nu echt klaar.” Hij vertelt dat hij tijdens de opnames voor Powned herhaaldelijk discriminerende opmerkingen te verduren kreeg. “Dat gebeurde allemaal buiten beeld.” Kasem koos er bewust voor om als acteur mee te doen aan het Powned-programma. “Powned heeft heel wat misselijkmakende video’s gemaakt. Ik hoopte dat mijn deelname ervoor zou zorgen dat Powned minder vluchtelingen zou treiteren. Het voelde dan ook zo goed.”

Kasem kwam tot inkeer door het ‘misselijkmakende’ artikel over de verdrinkingsdood van een 16-jarige Syrische vluchteling. Hij hoopt te bereiken dat Powned excuses aanbiedt aan de familie van de overleden jongen. Ook wil hij de programmamakers duidelijk maken dat de Powned gebruikte ‘humor’ over vluchtelingen vaak te ver gaat.

Video: een nepreportage van Powned met Kasem als vluchteling

Geef een reactie

Laatste reacties (82)