71

Powned-man doet aangifte tegen Quinsy Gario (en zichzelf)

Verslaggever Jan Roos boos over kwalificatie 'racist', die hij zelf gebruikte

Hypocrisie is al langer het handelsmerk van Powned maar nu wordt dat wel erg duidelijk. De Telegraaf meldt dat Powned-verslaggever Jan Roos aangifte heeft gedaan tegen Quinsy Gario omdat deze hem op Twitter voor ‘racist’ had uitgemaakt. Maar hoe noemde Roos drie maanden terug Gario? Juist.

De Telegraaf schrijft:

Roos roept andere Twitteraars – die ook door Gario zijn uitgemaakt voor racist – hetzelfde te doen. Hij vraagt ze een screenshot van de beschuldiging te maken en naar hem te sturen. Aan die oproep heeft ook GeenStijl-redacteur Bart Nijman inmiddels gehoor gegeven.

De lichtgeraakte Roos heeft het op Twitter al maanden op Gario gemunt. Dat brengt nogal eens een stroom van reacties vanuit het Powned-vak richting Gario op gang. Deze twitterde maandag spottend de vraag of de ‘racist’ Roos weer iets over hem gezegd had omdat hij opeens “allemaal replies van racisten” kreeg.

Dat schoot de verslaggever van de publieke omroep Powned, die bekend staat om het grove taalgebruik, in het verkeerde keelgat. Hij stapte naar de politie en deed aangifte wegens “smaad en aantasting van goede naam en eer”. Dat is opvallend omdat juist Powned zelf nogal eens wordt beschuldigd van beledigen.

Saillant is ook dat Roos drie maanden terug Gario zelf nog voor racist uitmaakte. Hij verwees toen naar een artikel in de Telegraaf waarin gemeld werd dat Gario zich terugtrok uit het overleg met burgemeester Van der Laan over Zwarte Piet. “Deze racist is toch afgeschreven, hoopte ik” schreef Roos over Gario. De aangifte past dan ook in de traditie van dat oeroude Nederlandse spreekwoord: de pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

cc-foto: Roel Wijnants

Geef een reactie

Laatste reacties (71)