141

Powned onder kritische grens 50 duizend leden

Salaris van omroepbaas Dominique Weesie omhoog gegaan

Het ledenaantal van de aspirant-omroep Powned is vorig jaar onder de vijftigduizend gezakt. Dat heeft de omroep gemeld in het woensdag gepubliceerde jaarverslag over 2012. Hoeveel leden de omroep exact heeft verloren, is niet bekendgemaakt.

Hiermee komt Powned onder een kritische grens. Dit is het aantal leden dat een omroepvereniging nodig heeft om aspirant-omroep te worden. Om definitief te worden toegelaten in het omroepbestel, heeft Powned 150 duizend leden nodig.

In het jaarverslag valt verder het salaris van Dominique Weesie op. Nieuwssite NU.nl meldt dat de directeur en presentator van Powned in 2012 226.805 euro verdiende, inclusief onkostenvergoeding. Dat is ruim 13.500 euro meer dan in 2011.

De hoogte van de salarissen van omroepmedewerkers, zoals Weesie en Matthijs van Nieuwkerk van de VARA, zorgde in januari voor commotie. Weesie zei toen dat hij de woede over hoge salarissen in de publieke sector begreep, maar zijn eigen salaris verantwoordde hij door te wijzen op zijn hoge werkdruk. Hij zou namelijk ‘drie banen tegelijk’ draaien.

NU.nl: Ledenaantal Powned onder vijftigduizend

Eerder op Joop: ‘Waarom zou ik vrijwillig inleveren?’

Geef een reactie

Laatste reacties (141)