Laatste update 20:50
39

PowNed wéér veroordeeld tot betalen schadevergoeding, nu aan Onno Hoes

Populistische omroep PowNed veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald. De omroep had beelden van een privé-afspraak van Hoes niet mogen uitzenden, zo oordeelde de rechter. Dat schrijft de Volkskrant. Het is de tweede keer in één maand tijd dat PowNed te horen krijgt dat er een schadevergoeding moet worden betaald.

PowNed legde in 2014 met vast hoe Hoes een afspraak had met een 20-jarige student. Die student was door PowNed uitgerust met een verborgen camera. De opnames die de man maakte van Hoes werden door PowNed uitgezonden, waarna Hoes moest aftreden als burgemeester.Hoewel de rechter oordeelde dat PowNed de afspraak wel mocht filmen, ook met een verborgen camera, had de omroep de beelden niet mogen gebruiken in de uitzending. Hoes eiste na de uitzending een schadevergoeding van PowNed. Vorig jaar al bepaalde de rechtbank in een tijdelijke uitspraak dat PowNed alle beelden van de afspraak van de website moest verwijderen en de originele opnamen aan Hoes moest overhandigen. Die uitspraak bleef nu ook staan.

Eerder deze maand werd PowNed ook al veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding aan een Syrische vluchteling. De omroep moet 2500 euro betalen aan een man die in een uitzending sprak over problemen met zijn testikels. Ook dat interview, onder valse voorwendselen afgenomen, had volgens de rechter nooit uitgezonden mogen worden.

cc-foto: Blogtrepeneur

Geef een reactie

Laatste reacties (39)