12

Prada-rel wegens sexy ‘kindermodel’ in reclame

Prada's Mui Mui-campagne is onder vuur komen te liggen vanwege een seksueel getinte advertentie waarbij een model met 'kinderlook' werd ingezet

Het kledingmerk Prada is in opspraak geraakt doordat het in een advertentiecampagne veen meisje heeft ingezet met een zeer kinderlijk uiterlijk. Volgens sommigen zou het zelfs met gemak voor een kind kunnen worden aangezien. Prada wil van de kritiek niets weten maar moet accepteren dat de reclame verboden is door de lokale reclame-autoriteiten. In de advertentie is te zien hoe een jong meisje met guitige blik recht in de lens kijkt. De suggestie die wordt opgeworpen is dat de kijker naar het meisje gluurt via de deuropening.

De advertentie werd gepubliceerd in het Amerikaanse modeblad Vogue. De kritiek richtte zich vooral op het feit dat het meisje gekleed is als een volwassene, er uitziet als kind en een suggestieve houding aanneemt.

De reclame-autoriteit is niet te spreken over de vorm van de advertentie.

We vinden dat haar jeugdige voorkomen, in combinatie met de setting en houding, de indruk kan wekken dat het meisje op een geseksualiseerde manier wordt gepresenteerd. Daarom komen we tot de conclusie dat de reclame onverantwoord is en waarschijnlijk ernstig aanstootgevend kan zijn. (..) We hebben Prada SpA verzocht er zeker van te zijn dat toekomstige reclame-uitingen geen ongepaste beelden van jonge vrouwen bevatten of ernstig aanstootgevend zijn.

Mirror: ‘Sexually suggestive’ Prada advert banned because it features a model who looks like a child

Foto: Advertentie Prada via Mirror

Geef een reactie

Laatste reacties (12)