83

Prem: DWDD loost hem, NTR vraagt opheldering

Update: NTR wil uitleg van presentator Premtime … Programmamaker en beroepsschreeuwer is niet langer welkom als tafelgast bij DWDD

Prem Radhakishun is weggestuurd bij de De Wereld Draait Door. Reden voor sanctie is de uitzending waarin de beroepsschreeuwer beweerde dat tv-recensent Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant ‘het met kleine kinderen doet’. Dieuwke Wynia, eindredacteur van DWDD, heeft bekend gemaakt dat na een gesprek met Radhakishun is besloten hem dit seizoen niet te laten terugkeren als tafelheer.

In een persbericht schrijft DWDD:

DWDD wil graag een podium bieden voor discussie en debat maar wil haar live karakter nooit laten misbruiken voor persoonlijke beschuldigingen die door geen bewijs gestaafd kunnen worden. DWDD betreurt de gang van zaken, Radhakishun was de afgelopen jaren een gewaardeerde gast en heeft bijgedragen aan het succes van het programma.

Geelen wacht nog steeds op een excuus van Radhakishun. Laatsgenoemde heeft wel zijn spijt betuigd aan de redactie. Geelen heeft aangekondigd geen juridische stappen te zullen ondernemen: “Dat zou de zaak alleen maar groter maken”, aldus Geelen.

De Volkskrant: Prem Radhakishun weggestuurd bij DWDD

Update 15:00 

De omroep NTR (een samenvoeging van de omroepen NPS, Teleac en RVU) heeft presentator Prem Radhakishun in een brief om uitleg gevraagd. Prem presenteert voor de omroep dagelijks Premtime op Radio 1. De vraag is of gasten zich daar nog veilig kunnen voelen nu blijkt waartoe de presentator in staat is met mensen die hem onwelgevallig zijn.

“Hij heeft in ons programma niet verkeerd gedaan,” benadrukt directeur Joop Daalmeijer desgevraagd tegenover Joop. “En hij heeft recht op weerwoord.” Daalmeijer acht het mogelijk dat er disciplinaire maatregelen worden genomen als het antwoord van Radhakishun niet bevredigt.

Geef een reactie

Laatste reacties (83)