Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Premier Australië en klimaatontkenner schaft CO2-belasting af

  •  
17-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
abbott300.jpg
Van de ontwikkelde landen is Australië het meest vervuilend ... Abbott vindt klimaatverandering 'absolute crap' ... Wil belasting vervangen door subsidie
Australië heeft ingestemd met de afschaffing van de CO2-belasting, die de 300 meest vervuilende bedrijven moesten betalen. De liberale regering, onder leiding van premier en klimaatontkenner Tony Abbott, had de afschaffing van de belasting als speerpunt.
Dankzij een door de socialisten geïnitieerde wet, moeten vervuilende bedrijven sinds 2011 per ton CO2-uitstoot 16 euro belasting betalen. Het geld was bedoeld om klimaatverandering te bestrijden. De liberalen zien de belasting echter als een straf voor de bedrijven en wilden er daarom zo snel mogelijk van af, al is Australië van de ontwikkelde landen per inwoner het meest vervuilende land.
De Australische premier Tony Abbott staat er overigens om bekend een klimaatontkenner te zijn. Zo noemde hij de oorzaken van global warming eerder ‘absolute onzin’.
Abbott wil de CO2-belasting nu vervangen met een subsidie voor bedrijven. In totaal wil hij 2,5 miljard Australische dollar inzetten om bedrijven ertoe te verleiden de CO2-uitstoot te verminderen en schonere energiebronnen te gebruiken.

Meer over:

nieuws, groen
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.