19

Premier Cameron stelt reces uit vanwege schandaal

Na opstappen hoofd Londense politie wordt ook Cameron in verband gebracht met afluisterschandaal

De Britse premier Cameron heeft het parlement opgeroepen het reces uit te stellen. Cameron wil een extra debat inlassen over het afluisterschandaal bij News of the World. Hoofd van de Londense politie, Paul Stephenson, stapte eerder op nadat hij in verband werd gebracht met de praktijken bij News of the World. Ook Cameron zou betrokken zijn.

Tijdens een bezoek aan Afrika riep Cameron het parlement op in ieder geval nog een dag vrij te maken voor een debat. De leden van het parlement zouden dinsdag met reces gaan, maar dat wordt nu naar alle verwachting uitgesteld. Het maken van de reis naar Afrika, terwijl in Engeland een mega-schandaal plaats vindt, is de Britse premier op veel kritiek komen te staan. Cameron was er echter van overtuigd de reis te moeten maken, omdat ‘overige belangrijke zaken’ door moeten kunnen gaan. Inmiddels heeft hij zijn reis van vier naar twee dagen verkort om een spoedzitting te kunnen houden.

De Labour-partij wil het graag hebben over wat is besproken met Rupert Murdoch, eigenaar van News of the World, en Sir Paul Stephenson.

Cameron zal bij een spoedzitting onder meer een verklaring afleggen over de stand van zaken bij het juridische onderzoek. 

Lees ook op Joop: Rebekah Brooks op borgtocht vrijgelaten

BBC: Phone hacking scandal: Commons recess set to be delayed
Business Insider: Will Rupert Murdoch’s Phone-Hacking Scandal Take Down British PM David Cameron Next?

cc-foto: University Hospitals Birmingham

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (19)