Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Premier Cameron stelt reces uit vanwege schandaal

  •  
18-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
cameron300.jpg
Na opstappen hoofd Londense politie wordt ook Cameron in verband gebracht met afluisterschandaal
De Britse premier Cameron heeft het parlement opgeroepen het reces uit te stellen. Cameron wil een extra debat inlassen over het afluisterschandaal bij News of the World. Hoofd van de Londense politie, Paul Stephenson, stapte eerder op nadat hij in verband werd gebracht met de praktijken bij News of the World. Ook Cameron zou betrokken zijn.
Tijdens een bezoek aan Afrika riep Cameron het parlement op in ieder geval nog een dag vrij te maken voor een debat. De leden van het parlement zouden dinsdag met reces gaan, maar dat wordt nu naar alle verwachting uitgesteld. Het maken van de reis naar Afrika, terwijl in Engeland een mega-schandaal plaats vindt, is de Britse premier op veel kritiek komen te staan. Cameron was er echter van overtuigd de reis te moeten maken, omdat ‘overige belangrijke zaken’ door moeten kunnen gaan. Inmiddels heeft hij zijn reis van vier naar twee dagen verkort om een spoedzitting te kunnen houden.
De Labour-partij wil het graag hebben over wat is besproken met Rupert Murdoch, eigenaar van News of the World, en Sir Paul Stephenson.
Cameron zal bij een spoedzitting onder meer een verklaring afleggen over de stand van zaken bij het juridische onderzoek. 
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.