15

Premier Frankrijk vierde Oud & Nieuw op kosten Mubarak

En Franse minister van Buitenlandse Zaken ging op vakantie met Tunesische kliek

De rechtse regering van de Franse president Sarkozy blijkt wel erg nauwe contacten te onderhouden met de kliek Noordafrikaanse dictators. Premier François Fillion heeft onder druk van journalistieke onthullingen bekend dat hij van 26 december tot 2 januari in Egypte verbleef op kosten van de gehate heerser Mubarak.

De zaak werd naar buiten gebracht door het satirische weekblad Le Canard Enchainé, dat een decennialange reputatie heeft op het gebied van politieke onthullingen.

De Pers schrijft:

Fillon en zijn gezin vierden van 26 december tot 2 januari vakantie in het aan de Nijl gelegen toeristenoord Aswan. Het regime van Mubarak betaalde de overnachtingen en een boottocht op de Nijl van het Franse gezelschap. Ook gebruikten de Franse premier en zijn gezin op uitnodiging van de Egyptische autoriteiten een vliegtuig om van Aswan naar Abu Simbel te reizen.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Michèle Alliot-Marie, liet zich vrijwel tegelijkertijd tijdens een vakantie fêteren door de kliek rond de inmiddels verdreven president van Tunesië.

cc-foto: KatJaTo

Geef een reactie

Laatste reacties (15)