22

&… Premier Rutte krijgt hoofdrol in de Donald Duck

Burgemeester New York wil einde aan binnenshuis roken... Dick Clark is overleden... Brillenmerk Oakley bindt de strijd aan met Google... & meer

Ander nieuws van vandaag

Onze goedlachse premier Rutte krijgt deze week de hoofdrol in de Donald Duck. ‘Het vrolijke weekblad’ viert dit jaar haar 60e verjaardag en maakt in het kader daarvan een rondreis door Nederland. Deze week belandt de eend in de provincie Zuid-Holland alwaar hij  onze goedlachse premier Rutte ontmoet. Een speciale rol is ook weggelegd voor de minister van Financiën. De Donald Duck ligt morgen in de winkel.

Brillenmerk Oakley gaat concurreren met Google en wel op het gebied van de Google Glass: de Google bril die tegelijkertijd een telefoon is, je kan verbinden met je vrienden, je de weg toont en nog vele meer. Naar eigen zeggen is Oakley in 1997 – nog ver voordat Google het idee had – begonnen met ontwikkelen van de bril. (The Huffington Post)

De Amerikaanse tv-icoon Dick Clark (82) is overleden. Dankzij hem werd rock-‘n’-roll in miljoenen Amerikaanse huishoudens geïntroduceerd. Ook presenteerde hij Dick Clark’s New Year’s Rocking Eve. (AD)

De Zweedse minister van Cultuur, Lena Adelsohn Liljeroth, heeft woensdag haar excuses aangeboden voor het aansnijden van de racistische taart.  De minister kreeg veel kritiek omdat het aansnijden van de taart, die in de vorm van een naakte Afrikaanse vrouw was gemaakt, erg leek op een besnijdenis. (De Volkskrant)

De burgemeester van New York, Michael Bloomberg, wil dat roken binnenshuis verboden wordt. Hij doelt voornamelijk op het roken in appartementencomplexen met drie of meer appartementen. De eigenaren van de gebouwen moeten wat Bloomberg betreft aangeven waar er gerookt mag worden. Volgens de burgemeester is ‘tweedehandsrook’ een grote bron van ergernis. (New York Times)

cc-foto: DonaldDuckNL

Geef een reactie

Laatste reacties (22)