Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Presentatie doorrekening klimaatakkoord uitgesteld onder druk van Rutte

  •  
28-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Kamerdebat over dividendbelasting

© 2018-06-26 21:27:03 DEN HAAG - Premier Mark Rutte tijdens het Tweede Kamerdebat over de dividendbelasting. ANP BART MAAT

Premier Rutte heeft vorig jaar druk uitgeoefend om de doorrekeningen van het voorlopige klimaatakkoord – waaruit bleek dat de plannen ontoereikend waren om de klimaatdoelen te halen, en dat laagste inkomens het meest in zouden leveren – pas na Prinsjesdag en de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) te publiceren. Dat meldt Nieuwsuur op basis van documenten het verkreeg na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (WOB).
Uit die documenten blijkt dat de premier niet wilde dat over de conclusies van het rapport debat zou ontstaan: “De doorrekening (en daarmee de appreciatie) wordt dan gespreksonderwerp op de APB en dat is onwenselijk”, tekenden medewerkers van de premier als antwoord op in de notulen. Het openbaar maken van de doorrekeningen was door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) en Centraal Planbureau (CPB) oorspronkelijk gepland op 13 september. Een week voor Prinsjesdag en de APB, wat bekend staat als het belangrijkste politieke debat van het jaar.
Lees het hele verhaal hier.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.