Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Presentator en journalist Kees Driehuis (67) overleden

  •  
30-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
257 keer bekeken
  •  
keesdriehuis
Oud-VARA-journalist, programmamaker, eindredacteur en presentator Kees Driehuis is dinsdag op 67-jarige leeftijd overleden. Hij ging vorig jaar met pensioen. Kort daarna werd hij ongeneeslijk ziek.
Bij het grote publiek was Driehuis vooral bekend als presentator van Per Seconde Wijzer. Daarnaast was hij eindredacteur bij verschillende actualiteitenprogramma’s. Hij werkte 45 jaar bij de VARA. De omroep omschrijft hem als “een vreedzame barricade-journalist, soms tegen beter weten in”.
"In de journalistieke VARA-programma’s koos hij voor maatschappelijk en politiek relevante onderwerpen, waarin een positie werd ingenomen. Waardenvrije journalistiek bestond voor hem niet. Hij stak zijn nek uit, sprak zich uit, politiek correct of niet. Hypocrisie werd aan de kaak gesteld. Tegen kernwapens en het haat zaaien van Wilders, de te lage lonen van schoonmakers, de vuilspuiterij van Hoogovens, de oorverdovende groei van Schiphol ten koste van de gezondheid van de bewoners."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.