86

Presentator Winfried Baijens zegt kerk vaarwel na homospeech paus

Baijens roept katholieken die zich kapot ergeren aan de paus op: schrijf je uit via ontdopen.nl 

Presentator en journalist Winfried Baijens heeft besloten om zich uit te schrijven als lid van de rooms-katholieke kerk. Dat deed hij na de kerstspeech van paus Benedictus, die zei dat homoseksuelen ‘de essentie van het menselijke wezen vernietigen’.

Baijens vindt dat de kerk gezien de onthullingen van de afgelopen jaren en de homohaat in christelijke landen als Oeganda zich maar beter even stil kan houden over seksualiteit. Baijens weigert nog langer een persoon als de paus formeel en informeel te steunen.

Baijens: 

”In eerste instantie dacht ik: laat maar zitten, het raakt mij zelf verder niet. “Maar dit soort uitspraken heeft in landen waar het wél uitmaakt grote gevolgen en zet aan tot enorme homohaat. 

Deze man weet zelf ook echt wel wat er bijvoorbeeld Oeganda gebeurt als je voor je homo-zijn uitkomt. Ik wil op geen enkele manier meer mijn steun aan zo iemand geven, zelfs niet op papier.”

De presentator vertelt verder dat het voorheen lastig was om je uit te schrijven bij de katholieke kerk. Tegenwoordig kan het online via de website ontdopen.nl. Baijens roept andere katholieken die zich ook ergeren aan de uitspraken van de paus hetzelfde te doen.

Nu.nl: Winfried Baijens zegt kerk vaarwel na homospeech

Geef een reactie

Laatste reacties (86)