Laatste update 12 september 2016, 21:46
43

Presentatrice Omroep West weg uit protest tegen salarisverhoging directie

De populaire presentatrice Debby Roukens van Omroep West heeft ontslag genomen uit protest tegen de salarisverhoging van directeur Gerard Milo. Diens salaris is verhoogd van 179.000 naar 191.000 euro. De verhoging volgt op een rel vorig jaar over een riante bonus die aan de directeur werd toegekend. Onder druk van protesten werd die bonus geschrapt maar daar blijkt nu dus een verhoging van het salaris voor in de plaats gekomen. Regionale omroepen hebben de afgelopen jaren zware bezuinigingen ondergaan.

Tweede Kamerlid John Kerstens van de PvdA eist dat de directeur het geld terugstort.

Omroep West schrijft:

Roukens (43) was sinds 2000 in dienst bij Omroep West. Aanvankelijk presenteerde zij het TV West Nieuws, maar later maakte ze de overstap naar de radio. Daar heeft ze onder meer het programma Roukost gepresenteerd. De afgelopen jaren was ze het vaste gezicht van het radio/tv-programma Debby en haar Mannen. Hoofdredacteur Renzo Veenstra laat weten ‘meer dan verdrietig te zijn over het vertrek van Roukens.

Update 12 september

Directeur Milo ziet af van zijn verhoging omdat het voor veel ophef gezorgd heeft. Hij hoopt hiermee het publiek ‘gerust te stellen’. Roukens is blij met het nieuws:

“Ik ben heel blij dat Gerard Milo deze beslissing heeft genomen en dat ik kan blijven werken voor Omroep West, waar mijn hart ligt.” 

De voorzitter van raad van commissarissen, Nico de Voogd vond vrijdag nog dat de salarisverhoging te verdedigen was: “Iemand die zijn werk goed doet, zelfs uitstekend doet, ga je geen salarisverlaging geven”.

Bron: Omroep West

Geef een reactie

Laatste reacties (43)