Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

President tropisch paradijs verjaagd

  •  
07-02-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
Ludieke leider Malediven gaat eerder kopje onder dan zijn land
De president van de Malediven, Mohamed Nasheed, heeft zijn ontslag ingediend. Hij maakte dat bekend op nationale televisie. Zijn ontslag kom na weken van protesten en muiterij binnen het leger en de politie. De inwoners van de eilandengroep waren in verzet gekomen tegen het bevel van Nasheed om de hoogste strafrechter van het land te arresteren.
Nasheed is onder meer bekend vanwege zijn ludieke manier om aandacht te vragen voor het verdwijnen van zijn land. Zo vergaderde de regering van de Malediven in 2009 nog onder water om aandacht te vragen voor de stijgende zeespiegel, die een ernstig gevaar vormt voor de eilandengroep.
In 2008 werd Nasheed staatshoofd nadat hij de eerste democratische verkiezingen ooit had gewonnen. Hij draagt zijn macht nu over aan zijn vicepresident Mohammed Waheed Hassan.
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.