Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

&... Presidentskandidaat Romney wist sporen

  •  
06-12-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Flickr_MittRomney_GageSkidmore_300.jpg
Maar ook reuzenkrekels, bewoonbare planeten in verre zonnestelsels en geheime prijsafspraken
Meer nieuws van vandaag. Dit artikel wordt de hele dag aangevuld.
De Amerikaanse presidentskandidaat Mitt Romney heeft, toen hij vertrok als gouverneur van de staat Massachusetts, bijna 100.000 dollar (75.000 euro) aan belastinggeld gebruikt om computers te vervangen en e-mails te wissen. Dat meldt de Volkskrant op basis van berichtgeving van persbureau Reuters.
Door deze legale, maar vrij bizarre actie is veel informatie verloren gegaan over Romneys functioneren als gouverneur. Wat niet weet, wat niet deert, zal de opponent van Obama gedacht hebben.
Het AD meldt vandaag dat het grootste insect ter wereld wel drie keer zo zwaar is als een muis (en niet Mitt Romney is). Het gaat om een reusachtige krekel die in Nieuw-Zeeland woont en luistert naar naam weta.
&.. Verder in de categorie (weird) science heeft NASA een bewoonbare planeet gevonden ergens buiten ons zonnestelsel. De ruimtetelescoop Kepler heeft maandag bevestigd dat hij een planeet heeft ontdekt op een ‘bewoonbare’ plek buiten ons zonnestelsel, meldt NU.nl. Of we er naar toe kunnen verhuizen blijft nog maar de vraag. Het hemellichaam is zo’n 600 lichtjaar verwijderd van de aarde.
Kijk je iedere maand met angst en beven uit naar de telefoonrekening? Dat hoeft misschien in de toekomst niet meer. De mededingingsautoriteit heeft vanochtend invallen gedaan bij KPN, Vodafone en T-mobile, meldt de NOS. De telecombedrijven hebben vermoedelijke onderling verboden prijsafspraken gemaakt. Het gaat om de prijzen die consumenten voor mobiel bellen en internetten betalen.
Foto-cc: Gage Skidmore

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.