Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Priceless op z'n Frans

  •  
22-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ps_300.jpg
Franse socialisten lanceren parodie op MasterCard-reclame
De Parti Socialiste parodieert beroemde spotjes van credit card maatschappij MasterCard om het beleid van Sarkozy aan de kaak te stellen. De president ging met belastingmaatregelen om alsof hij Sinterklaas is. Sinterklaas met een credit card van de Franse samenleving wel te verstaan. Want iemand moet de fiscale cadeautjes betalen: de burger die er zelf geen voordeel van heeft.
La droite creuse la dette c’est vous qui payez… door PartiSocialiste Het spotje somt een reeks belastingverlagingen en andere fisclae voordelen op die Sarkozy heeft geintroduceerd. Steeds is te zien wat de maatregelen hebben gekost, gevolgd door: ‘betaald door de Fransen’.
Vrij vertaald:
Belastingverlaging op dividend: 1 miljard euro Belastingplafond voor de hoogste inkomens: 3,5 miljard euro Verlaging vermogensbelasting: 1,8 miljard euro Verlaging lasten grootgrondbezit: 2 miljard euro Belastingverlaging voor ondernemingen: 20 miljard euro Belastingvoordeel voor multinationals: 22 miljard euro
en dan volgt:
Plezier maken met je rijke vrienden – onbetaalbaar
75 miljard aan cadeautjes hebben de schulden veroorzaakt. Om ze te betalen zijn er de Fransen

Meer over:

kijk nou, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.