6

Prijzenslag boven Atlantische Oceaan: voor 69 euro naar VS

Voor nog geen 70 euro naar de Verenigde Staten vliegen. Wie zou dat niet willen? De luchtvaartmaatschappij Norwegian zegt vanaf juli naar Amerika te gaan vliegen voor 69 euro. Het blijkt ongewenste concurrentie voor de bekende Amerikaanse maatschappijen die al sinds jaar en dag, voor hoge bedragen, van Europa naar de VS vliegen. Dit meldt de Volkskrant. 

De vluchten worden door de Norwegian Air Shuttle verzorgd, vanaf het Parijse Charles de Gaulle. Ook wordt er met een Ierse dochteronderneming van Cork naar Boston gevlogen.

Deze zet van de Noorse maatschappij zal voor meer concurrentie bij de transatlantische vluchten zorgen. Eerder stuntte de IJslandse maatschappij Wow Air al met vluchten tussen Boston en Parijs voor 99 dollar. En Lufthansa startte met Eurowings goedkope vluchten naar Florida en Cuba.

De Amerikaanse autoriteiten hebben na twee jaar wikken en wegen geen wettelijke reden gevonden om het verzoek van Norwegian niet in te willigen. De Amerikaanse Air Line Pilots Association (ALPA) vindt het geen ‘eerlijke’ maatregel, meldt Forbes en de luchtvaartmaatschappijen zitten overduidelijk niet op Europese concurrentie te wachten.

De autoriteiten laten het toe dat een buitenlandse luchtvaartmaatschappij rechtstreeks concurreert met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen op lange-afstandsvluchten en internationale routes, met oneerlijke economische voordelen.

Één ding is zeker, het voordeel zit in ieder geval aan de kant van de reiziger.

cc foto: Andrew.W.Sieber

Geef een reactie

Laatste reacties (6)