13

Prison Break-ster komt uit de kast met Rusland-boycot

Acteur Wentworth Miller niet naar Russisch filmfestival uit protest tegen anti-homowet Poetin … 'Als homoseksuele man moet ik uitnodiging weigeren'

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het hoge woord er uit. Prison Break-hoofdrolspeler Wentworth Miller is homo. En hij gebruikt zijn opzienbarende coming out meteen voor een politiek statement. De acteur gaat niet naar het Internationaal Film Festival van Sint-Petersburg uit protest tegen de anti-homowet van de Russische president Poetin.

In een brief aan de directeur van het festival schrijft hij:

Bedankt voor uw vriendelijke uitnodiging. Als iemand die in het verleden altijd met veel plezier Rusland heeft bezocht en zelfs Russische voorouders heeft, had ik graag ‘ja’ gezegd. Maar helaas, als homoseksuele man moet ik de uitnodiging afwijzen.”

Miller noemt de behandeling van homo’s en lesbiennes door de Russische regering onaanvaardbaar. Hij vindt dat hij het niet kan maken om naar een feestelijke bijeenkomst te gaan in een land waar mensen als hij het recht wordt onthouden om in vrijheid te leven en lief te hebben.

Nos.nl: Acteur mijdt Rusland om homowet

Lees ook de opinie van Eduard Nazarski: De Olympische gedachte: eigen mensenrechten eerst

cc-foto: guccio, ©2006 Fox Broadcasting Co. Cr: Jeremy Cowart/FOX    

Geef een reactie

Laatste reacties (13)