Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pro-brexit-demonstrant legt treinverkeer Eurostar compleet plat

  •  
30-03-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Schermafbeelding 2019-03-30 om 11.50.05
Alle Eurostar treinen van en naar het Londense station St Pancras zijn zaterdagochtend uitgevallen als gevolg van een protestactie van één pro-Brexit-activist. De man liep op het dak van het station, pal boven de elektriciteitsleidingen, die daarom voor de veiligheid werden uitgeschakeld.
De man werd vrijdagavond al gesignaleerd, zwaaiend met de vlag van Engeland, de st George’s flag, frequent gebruikt door nationalisten. Onderhandelaars van de politie hebben vervolgens de hele nacht geprobeerd de man van het dak te praten, zonder succes. Pas in de ochtend lukte het om de 44-jarige man van het dak te krijgen. Hij werd direct gearresteerd.
Omdat er geen treinen meer konden rijden, was Eurostar genoodzaakt acht treinen te annuleren. Ooggetuigen spraken over reizigers die in rijen tot ver buiten het station stonden te wachten. Reizigers wordt aangeraden hun reisplannen aan te passen. De treinen rijden inmiddels weer, maar er wordt verwacht dat de vertragingen het hele weekend zullen doorwerken.
Bron: Mirror
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.