Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Pro-Israël-activisten verstoren toespraak Van Agt

  •  
09-11-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vanagt300_01.jpg
Aanwezigen preek Van Agt hielden spandoek omhoog  ... 'Van Agt... De Joden zijn jou zat'
Pro-Israël-activisten hebben zondag een toespraak van oud-premier Dries van Agt verstoord. De groep hield een spandoek omhoog met de tekst: ‘Van Agt… De Joden zijn jou zat’, meldt de regionale omroep RTVNH.
Van Agt staat bekend als criticaster van het Israëlische beleid ten opzichte van de Palestijnen. Zij worden volgens hem onderdrukt, zo is ook te lezen in verschillende van zijn opiniestukken op Joop.nl. Ook levert Van Agt regelmatig kritiek op de volgens hem passieve houding van de Nederlandse regering ten opzichte van de Palestijnse zaak.
RTEmagicC_protestjoods.jpg
Van Agt hield op het moment van de verstoring de  Preek van de Leek in de Amsterdamse Singelkerk. Preek van de leek is een idee van de Protestantse stadspredikant Abeltje Hoogenkamp, die bedacht dat het spannend zou zijn om mensen met ‘bewezen preekpotentie’ te vragen een kansel in een kerk te beklimmen.  Verschillende Bekende Nederlanders  gingen Van Agt in voorgaande jaren voor in het houden van een preek.
Update: 21.11 uur
Journalist Rena Netjes deed via Twitter live verslag van de verstoring. 
Groot spandoek met de gekaapte trein in De Punt wordt uitgerold. (..) Het loopt helemaal uit de hand (..) Ok een aantal joodse mensen loopt nu met expres veel geluid stampend de zaal uit. (..) Voorganger kerk vertelt me dat hij de situatie zo bedreigend vond dat hijzelf tussen Van Agt (kansel) en publiek is gaan staan.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.